Over ons

Ontstaan

In 1947 begon bakker Jos Smet zijn bakkerij te combineren met personenvervoer. Eerst onder de naam Raph car – naar de patroonheilige van de weg Sint-Raphaël – maar vrij snel werd de naam omgedoopt naar ’t Soete Waeslant. In de beginjaren werd dit met de bakkerij gecombineerd, maar wanneer de autocaronderneming de bovenhand kreeg en de combinatie niet meer haalbaar was, werd de bakkerij gestopt. Voor velen bleven het echter ‘De bussen van bakker Smet’.

Uitbreiding

Eind jaren 60, kwamen ook zonen Hendrik en Frans in de zaak, en groeide ’t Soete Waeslant verder uit tot een begrip, in het Waasland, maar ook ver daarbuiten. Jong en oud, scholen, bedrijven en verenigingen, reisden binnen en ver buiten België met ’t Soete Waeslant.


Over de verschillende jaren groeide de autocaronderneming verder uit, en werd er steeds zeer innovatief geïnvesteerd. Autocars werden steeds beter uitgerust, met luchtvering, airconditioning, toilet, video en later DVD. Ook in veiligheid werd geïnvesteerd, met systemen als ABS, ASR, ESP, retarder, gordels. Liftbussen kwamen in de vloot, bussen met kleinere capaciteit en dubbeldek autocars.

Recent

In 2010 besluiten Tim en Johan Smet – zonen van Hendrik – het roer over te nemen. Gedreven chauffeurs en blijvende investeringen, hebben ’t Soete Waeslant op vandaag uitgebouwd tot een autocarbedrijf met 18 moderne voertuigen van 8 tot 90 plaatsen.